Nieuws.

Gouden EK-plakken voor Iserbyt en Pieterse

Het Wilhelmus en de Brabançonne klonken op de slotdag van het Europees Kampioenschap veldrijden in Rosmalen, waar Eli Iserbyt (elite-mannen) en Puck Pieterse (beloften-vrouwen) naar de zege snelden. Daarmee was Nederland opnieuw het meest succesvol bij de Europese titelstrijd op het terrein van Autotron Rosmalen. De selecties van Gerben de Knegt veroverden drie van de vier t...
>     LEES MEER


Kamp en Alvarado winnen eerste twee titels op EK Veldrijden

Ceylin del Carmen Alvarado heeft op het terrein van Autotron Rosmalen de Europese titel bij de elite-vrouwen voor zich opgeëist. Dankzij het zilver van Annemarie Worst en het brons van Lucinda Brand kleurde het gehele podium oranje. Ryan Kamp had in de voormiddag al de titel bij de beloften gewonnen. Daarmee was de score maximaal voor de Nederlandse ploeg op de openingsdag v...
>     LEES MEER


Kleurt Nederland ook dit EK oranje?

Bondscoach Gerben de Knegt is ook deze keer optimistisch gestemd. Hij gaat ervan uit dat Nederland in alle categorieën voor de titel kan mee doen en hoopt uiteraard op zoveel mogelijk titels. “We kunnen in alle wedstrijden een rol van betekenis spelen.”
>     LEES MEER


EK Veldrijden zonder junioren categorieën

De reden voor dit besluit is dat deze sporters gezien hun leeftijd niet over de benodigde topsportstatus beschikken. Bovendien hebben enkele Europese landen recentelijk besloten dat deze leeftijdscategorie (-19) geen sport in competitieverband mag beoefenen.
>     LEES MEER


EK Veldrijden krijgt groen licht

Het Europees Kampioenschap veldrijden op het terrein van Autotron mag onder strikte voorwaarden plaats vinden op 7 en 8 november. De organisatie kreeg deze week van de veiligheidsregio Brabant-Noord GROEN LICHT. Er zijn daarbij een aantal strenge eisen gesteld, waar de organisatie aan moet en zal voldoen.
>     LEES MEER


Alvarado en Aerts kijken na winst vooruit naar EK

Het veldritseizoen kende afgelopen zondag de eerste echte confrontatie met de Superprestige-opener in Gieten. Ceylin del Carmen Alvarado en Toon Aerts kwamen als de grote winnaars uit de bus. Daarmee zijn zij ook favoriet voor eremetaal voor het Europees Kampioenschap dat op 7 en 8 november in Rosmalen wordt verreden.
>     LEES MEER


De historie van het EK Veldrijden

De profs strijden pas sinds 2015 (Huijbergen) om de Europese titel, maar de allereerste crosswedstrijden die gereden werden om de Europese titels gaan toch alweer terug naar 1995.
>     LEES MEER


Twee dagen topsport bij EK Veldrijden ’s-Hertogenbosch

De organisatie van het EK Veldrijden ’s-Hertogenbosch stelde het programma samen van het Europees kampioenschap veldrijden dat op 7 en 8 november in Rosmalen wordt gehouden. Waar bij de vorige editie in 2018 voor één topsportdag werd gekozen, is het topsportprogramma nu over twee dagen verdeeld. Het is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk publiek toe te laten.
>     LEES MEER


Simac hoofdsponsor 2020 UEC EK Veldrijden

Het internationale technologiebedrijf Simac uit Veldhoven wordt hoofdsponsor van de Europese Kampioenschappen Veldrijden. Het EK Veldrijden vindt plaats op 7 en 8 november in ‘s-Hertogenbosch.
>     LEES MEER


Gezocht vrijwilligers

Wil jij echt onderdeel uit maken het het EK Veldrijden 2020?
>     LEES MEER


EK Veldrijden keert in 2020 terug naar ‘s-Hertogenbosch

Het Europees Kampioenschap veldrijden vindt op 7 en 8 november 2020 in ‘s-Hertogenbosch plaats. Dat zijn de Stichting Grote Prijs van Brabant en Libéma Profcycling met de Europese wielerbond UEC overeen gekomen.
>     LEES MEER